Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, januar 2023

Siste nytt

Marte Klevstad
– Rydd unna plass til forbedringsarbeid Praksiseksempel. Marte H. Klevstad, fagutviklingssykepleier for psykisk helse og rus i Vestvågøy, mener det på ingen måte er enkelt, men nødvendig.
Ellen Hoxmark, leder i NAPHA, 2.Januar 2023
– Kompetansesentrene må hjelpe kommunene å prioritere Helsepersonellkommisjonen. Det sa NAPHA-leder og medlem av Helsepersonellkommisjonen, Ellen Hoxmark, i dag da kommisjonen la frem sine konklusjoner.
Mange mennesker
Oppfølging av personer med store og sammensatte behov: – Det er et stort landskap å dekke Praksiseksempel. Personer med store og sammensatte behov har behov for å få oppfølging av oppsøkende, tverrfaglige team, og i Norge har vi mange ulike team.
Teateroppsetning med tittel Hvor ble jeg av?
Hvor ble jeg av? Teater om møtet mellom mennesker og psykose Teater. Unikt musikkteater basert på Merete Nessets tekster om egne opplevelser
Pål Iden, direktør, UKOM, legger frem rapport 26.1.2023
– Helsehjelpen kom til kort, konkluderer UKOM i rapport om Kongsbergdrapene NYHETER RAPPORTER. Usikkerhet om taushetsplikt og mangelfull samhandling, er blant UKOMs viktige konklusjoner. Se webinar og les rapporten.
Torgeir Birkeland
– I FACT ung er det samarbeid som er i fokus Praksiseksempel. Det sier teamleder i FACT ung Grünerløkka, Torgeir Birkeland.
TROND OG LISBETH 2
Webinar om planlegging og oppstart av Rask psykisk helsehjelp Webinar. Hvordan lykkes med etablering av tilbudet? NAPHA inviterer 16. februar til webinar om RPH. Arrangementet er gratis.
IPS-tilskudd
Søk tilskudd til IPS i ACT-, FACT- og FACT ung-team Nyhet. Tilskuddsordningen til IPS er endret. Det gjør at etablerte ACT-, FACT- og FACT ung-team prioriteres til å kunne søke delfinansiering.
Terje Petter Leiros
– Når NAV fungerer på sitt beste klarer de å finne gode matcher mellom arbeidsplass og arbeidstaker Nyhet. Det er Terje Petter Leiros (38) et godt eksempel på. Han er nå fast ansatt som faglig rådgiver i NAPHA.
Sverker Belin
Hvordan nå inn til de som er vanskelig å nå, og hvordan stå i vanskelige relasjoner over tid? Sverker Belin gir oss et innblikk i forståelsen av egne reaksjoner som helsepersonell, og hvordan vi kan bruke disse i jobben.
hølicv
Høl i CV-en i Bærum fører mennesker ut i aktivitet Praksiseksempel. – Hvorfor ikke tenke utenfor boksen? Vi synes det er kult at folk besøker kafeen, fordi vi har et bra produkt.