– Med Helsehuset har vi samlet forebygging og psykisk helse og rus på en måte som er unik i Norge  

– Med Helsehuset har vi samlet forebygging og psykisk helse og rus på en måte som er unik i Norge  

Praksiseksempel / Publisert: 14. november 2023.   Endret: 03. januar 2024

Hemsedal kommune tenker nytt. – Vi samorganiserer psykisk helse- og rustjenester med Frivilligsentralen og Frisklivsentralen, og tror det er en bærekraftig måte å jobbe på, sier psykologspesialist Christin Wangen Sjølie.

christin

BÆREKRAFTIG: – Jeg tror Hemsedal kommune kan møte fremtidens psykiske helse- og rusutfordringer på en god og forsvarlig måte nå, sier Christin Wangen Sjølie, psykologspesialist og leder for Helsehuset i Hemsedal. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

BÆREKRAFTIG: – Jeg...
AKTUELT
  • Hemsedal kommune har implementert helsefremmende, forebyggende arbeid og folkehelse inn i psykisk helse- og rustjenesten, gjennom en ny organisering.
Hemsedal kommune:
  • 2645 innbyggere
  • Kommunale helsetjenester innenfor frisklivsentralen, psykisk helse og rus, er samlokalisert med ikke lovpålagte tjenester som frivilligsentralen og utstyrssentralen (BUA).
  • I helsehuset er det totalt 10 årsverk og flere ressurser som er prosjektfinansiert. Ressursene er fordelt inn i ulike ansvarsområder med ulike arbeidsoppgaver, men kan bistå hverandre på tvers av områder der det er behov for det.

 

Mer om

små.kommuner folkehelse helsefremming.og.forebygging inkludering aktivitet.og.fritid fysisk.aktivitet god.hjelp.i.et.brukerperspektiv hemsedal fit tilbakemeldingsverktøy pårørende erfaringskonsulenter praksiseksempler selvhjelp buskerud

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen