Hva utgjør trygg og nyttig helsehjelp for barn og unge i barnevernet?

Hva utgjør trygg og nyttig helsehjelp for barn og unge i barnevernet?

Forskning / Publisert: 09. april 2024.   Endret: 09. april 2024

– Når vi spør de unge får vi til svar at det er en god relasjon til behandler. Det at behandler viser oppriktig interesse og tar ungdommen på alvor, sier SINTEF-forsker Marian Ådnanes.  

Forskerne

HELSJEHJELP TIL BARN I BARNEVERNET: Prosjektgruppen bak rapporten er forskere fra SINTEF, NTNU Samfunnsforskning, Regionalt Kompetansesenter for barn og unge (RKBU) Midt-Norge, Institutt for psykisk helse ved NTNU og Institutt for Helse, sosial og velferdsfag ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Her under lanseringen av rapporten. F.v.: Lena C.L. Westby, Silje L. Kaspersen, Marian Ådnanes, Vibeke Krane og Mona Sommer. (Foto: Kristin Trane/NAPHA).

HELSJEHJELP TIL BARN I BARNEV...
Lite kunnskap om kommunale tjenester

«Foreldre, fosterforeldre og de unge ser på BUP som den viktigste tjenesten for psykisk helsehjelp, men kritiserer samtidig BUP for dårlig tilgjengelighet, lite fleksibilitet, for kort behandlingstid og for dårlig tilpasset behandlingstilbud. Resultatene tyder på generelt lave forventninger til, eller kunnskap om, hva kommunale tjenester kan bidra med når det gjelder psykisk helsehjelp.» (Kilde: «Helsehjelp til barn i barnevernet») 

Mer om

nyheter forskning barnevernet hjelp barn.og.unge fact.ung

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen