At det gjør godt å være ute i naturen er kjent for mange. Nå har du muligheten til å lære mer om hvordan du kan bruke naturen aktivt i psykisk helsearbeid.
MANGE SPENNENDE INNLEGG: Kanadiske Nevin Harper, leder for ATIC, Adventure Therapy International Committe, er en av dem som skal holde foredrag på konferansen på Bragdøya i mai.(FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)
MANGE SPENNENDE INNLEGG: Kanadiske Nevin Harper, leder for ATIC, Adventure Therapy International Committe, er en av dem som skal holde foredrag på konferansen på Bragdøya i mai.(FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)
Konferansen «Natur og psykisk helse» går av stabelen på Bragdøya utenfor Kristiansand 11.-12. mai 2017. Deltakerne skal bo i egne telt på øya.
Både foredrag i plenum og dialogbaserte sesjoner står på plakaten de to dagene konferansen foregår. Alle foredrag og tema er knyttet opp til natur og psykisk helse.
Målgruppen er personer som er nysgjerrig på hvordan man kan bruke naturen aktivt og målrettet i arbeidet med psykisk helse og rus.
Kanadiske Nevin Harper, leder for ATIC, Adventure Therapy International Committe, er en av foredragsholderne. Harper er en nøkkelperson på det internasjonale feltet «adventure and wilderness therapy».
Andre foredragsholdere er Janne Rommetveit og Ragnhild Løvgren, som driver friluftsgrupper ved Energiverket. De vil ha fokus på personlige erfaringer, roller og overføringsverdi til livet i sitt foredrag.
Forsker og friluftsterapeut Leiv Arne Gabrielsen skal ha et innlegg om forskning og dokumentasjon i forhold til natur og psykisk helse.
Geir Tony Teigland, leder for ENTER Fritid, Kirkens Bymisjon Kristiansand, skal snakke om identitet, egenkraft og relasjonskompetanse. Trond Asmussen fra NAPHA skal snakke om salutogenese, helsefremming og friluftsliv i psykisk helsearbeid.
I tillegg kommer dialogbaserte sesjoner som innledes av masterstudent Birgitte Kalvatn. Det er Energiverket i Kristiansand kommune som arrangerer konferansen, i samarbeid med Sørlandet Sykehus, Kirkens Bymisjon og NAPHA.
Ny vitenskapelig studie om langtidseffekter av Rask psykisk helsehjelp. Gir økt arbeidsinntekt og reduserte helsekostnader.
Hvordan vi jobber med en medfødt ferdighet og oppmerksomt nærvær mot angst- og stressrelaterte plager
Sjekk ut metodene og de operative rutinene som Skar-prosjektet, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Oslo kommune bydel...
– Psykiske helsetjenester i kommuner kan tjene mye på å spille på lag med frivillige organisasjoner, sier Hege Eika Frey
– Å samarbeide med Den norske Turistforening (DNT) var gull verdt for oss!
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?