Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA) og Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP) inviterer til ny nasjonal opplæring i ACT/FACT-modellen for voksne, 17. og 18. oktober. Påmeldingsfrist 11. oktober.
NY DIGITAL OPPLÆRING: Målet med opplæringen er at hvert enkelt teammedlem skal lære mer om ACT/FACT-modellen og sin rolle som ansatt i teamet, både som tjenesteutøver, teammedlem og samarbeidspartner overfor andre aktører.(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
NY DIGITAL OPPLÆRING: Målet med opplæringen er at hvert enkelt teammedlem skal lære mer om ACT/FACT-modellen og sin rolle som ansatt i teamet, både som tjenesteutøver, teammedlem og samarbeidspartner overfor andre aktører.(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Nyetablerte ACT- og FACT-team og nyansatte i etablerte team tilbys opplæring i modellen – årlig. Nytt av 2023 er at opplæring vil være én digital samling, som går over to dager. Man kan enten delta høst eller vår. Slik møter man enklere kunnskapsbehovet om modellene.
Målet med opplæringen er at hvert enkelt teammedlem skal lære mer om ACT/FACT-modellen og sin rolle som ansatt i teamet, både som tjenesteutøver, teammedlem og samarbeidspartner overfor andre aktører. Sentrale elementer i ACT/FACT-modellen som også vil bli løftet frem er brukermedvirkning, recovery og lokalsamfunnet som bedringsarena.
De to digitale dagene erstatter den nasjonale opplæringen som tidligere har bestått av 10 dager fordelt på fem samlinger. Foruten om den nasjonale opplæringen, vil teamene årlig også få komptansenseheving og implementeringstøtte gjennom regionale nettverkssamlinger, regionale digitale teamledermøter, nasjonal teamledersamling og ulik implementeringsstøtte ved behov. NKROP tilbyr også, for alle i teamene, en forbypningsmodul om integrert behandling (IDDT). Dette arrangeres som en webinarrekke våren og høsten 2023.
I løpet av 2023 vil det komme en revidert modellbeskrivelse av FACT og ny etablering- og driftshåndbok. Ytterligere informasjon og stoff om ACT- og FACT-team finner du på rop.no og napha.no.
Målgruppen for opplæringssamlingen – over to dager – er i hovedsak ansatte i nyetablerte ACT/FACT-team og nyansatte i etablerte team. Bruker- og pårørendeorganisasjoner som ønsker kunnskap om modellene og kommunalt ansatte i rus og psykisk helsetjeneste, ansatte i NAV og aktuelle ansatte i spesialisthelsetjenesten, som samarbeider med teamet, er også velkommen til å delta på dag én av den digitale opplæringssamlingen.
Påmelding og program finner du her.
Spørsmål vedrørende opplæringen kan rettes til:
Trine Pettersen, tlf. 90 13 66 99, e-post: trine.pettersen@samforsk.no
Gaute Strand, tlf. 941 81 860, e-post: gaute.strand@samforsk.no
Hvordan vi jobber med en medfødt ferdighet og oppmerksomt nærvær mot angst- og stressrelaterte plager
Sjekk ut metodene og de operative rutinene som Skar-prosjektet, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Oslo kommune bydel...
– Psykiske helsetjenester i kommuner kan tjene mye på å spille på lag med frivillige organisasjoner, sier Hege Eika Frey
– Å samarbeide med Den norske Turistforening (DNT) var gull verdt for oss!
– Friskliv Ung har fått meg i mye bedre fysisk form. Det er mye mer glede i livet nå, flere relasjoner og lyse dager.
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?