– For en tillitserklæring! Jeg brenner for jobben min, og jeg er så takknemlig for alle de fantastiske menneskene jeg er så heldig å få møte. At de viser meg tillit, gir av sin tid, og deler sin indre opplevelsesverden med meg.
Priskomité-medlem Mickael Sommerseth, vinner Inger Marie Thune og statssekretær Ellen Rønning-Arnesen under overrekkelsen av prisen. (Foto: Olav Helland)
Priskomité-medlem Mickael Sommerseth, vinner Inger Marie Thune og statssekretær Ellen Rønning-Arnesen under overrekkelsen av prisen. (Foto: Olav Helland)
Inger Marie Thune ble tildelt prisen for sitt engasjement for rusbehandling, brukermedvirkning og antistigma-arbeid, og mottok prisen fra statssekretær Ellen Rønning-Arnesen på «Sterkere sammen»-konferansen 2024.
Årets komité fikk inn mer enn 40 nominasjoner til prisen. Blant disse var det mange dyktige kandidater som utmerket seg med engasjement og stor innsats. Thune sier det er en ære og anerkjennelse og vinne prisen, og at hun skal fortsette å formidle håp og tro om at endring er mulig, og at endring er verdt å kjempe for.
– Og jeg skal fortsette å kjempe for at stemmen til mennesker med psykisk uhelse og rusutfordringer blir hørt. At de blir møtt og sett utfra sitt unike ståsted, og ikke generalisert inn i båser for å bedre passe inn i hjelpeapparatet.
Dette er komitéens begrunnelse for tildeling av prisen til Inger Marie Thune:
«Inger Marie bidrar i flere fora med sin kompetanse og sitt store engasjement for rusbehandling. Med faglige og etiske refleksjoner utfordrer hun både pasienter, innbyggere, kollegaer, systemer og samfunnet. Hun brenner for brukermedvirkning, antistigma og engasjerer seg i språket og ordene som benyttes på rusfeltet.
For mange har hun vært bæreren av håpet, og har gjennom foredrag, grupper og innlegg formidlet verdier og holdninger som er Recovery-orienterte og som fremmer brukerperspektivet. Samtidig kjemper hun for pasienters og innbyggeres rettigheter og mot sosial urettferdighet.
Gjennom utdanningene «Nye Horisonter», KBT fagskole og nå med oppstart på bachelor i sosionom, fortsetter hun å lære og utvikle sin erfaringskunnskap og fagkunnskap. Hun er et forbilde for andre og vi heier på henne, og alt hun vil oppnå også fremover.»
Hvordan kan pårørende finne håp og styrke til å holde ut? Torborg Aalen Leenderts skriver om hvor viktig det er å bryte tausheten.
Sjå KVITO-leiar Torbjørn Dyrlands råd til kommunar som vil legge til rette for arbeid til innbyggarar som lett fell utanfor.
Hvordan vi jobber med en medfødt ferdighet og oppmerksomt nærvær mot angst- og stressrelaterte plager
Sjekk ut metodene og de operative rutinene som Skar-prosjektet, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Oslo kommune bydel...
– Psykiske helsetjenester i kommuner kan tjene mye på å spille på lag med frivillige organisasjoner, sier Hege Eika Frey
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?