Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 16

NAPHA gjennomfører nå en undersøkelse av brukervennligheten på napha.no. Vi inviterer deg som leser til å delta! Det tar 2 minutter. Målet er å forbedre oss og bli enda mer nyttige.

Denne uken legger vi også om nyhetsbrevet i tråd med personvernforordningen GDPR. Løsningen er sikrere og det blir enklere å melde seg på og av. Med ditt samtykke, kan vi fortsette å sende deg NAPHA-nytt. Du får en e-post fra oss om dette i nærmeste fremtid. 

Vi legger vekt på å være nyttige for tjenestene i koronatiden. Se både enkeltartikler og temaside i dette nyhetsbrevet. Ha en god uke!

Siste nytt

Vidar Bjørn, lege, leder for prosjektet Spor Vestfold
11 punkter for bedre ROP-tjenester Nyhet. Vidar Bjørn oppsummerer etter et langt yrkesliv og vil at mellomledere skal la seg innspirere til endringsledelse.
Ungdom, dame, ansikt, svart-hvitt, fortid
Mot et nytt paradigme for RoP-tjenestene – mellomlederes handlingskompetanse Ledelse og samhandling. Vidar Bjørn med fagartikkel og masteroppgave om ledelse og samhandling for de med samtidig rus- og psykisk lidelse
Rita Rødseth
Tilbyr walk and talk til pårørende Koronakrisen. -Jeg ble så glad for å komme meg ut på tur og få snakke med en som jeg er trygg på, sier første deltaker i nytt tilbud for pårørende.
Astrid Weber
-Viktig at psykisk helsetjenestene er der etter utsettelse av innleggelser Koronakrisen. Erfaringskonsulent Astrid Weber bekymret for pasienttilbudet etter at mange planlagte innleggelser i psykisk helsevern er utsatt.
marit borg
Søker bidragsytere til digitalt nyhetsbrev for verdens psykisk helsearbeidere Nyhet. Å dele erfaringer med andre på fagfeltet internasjonalt, er viktig, kanskje særlig i krisetider, sier Marit Borg, redaktør i WAPR Bulletin.
dame telefon
15 råd for oppfølging over telefon Koronakrisen. Konkrete råd fra spansk kompetansemiljø om hvordan oppfølgingen over telefon blir godt psykisk helsearbeid
Illustrasjonsbilde av koronavirus