Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 7

Sist uke arrangerte vi samling for ACT- og FACT-team. Et viktig tema var arbeid og psykisk helse, spesielt Individuell jobbstøtte (IPS). Napha.no har også vært på Oppland Kulturnettverks fagdag, der folkehelse stod på agendaen. Du får med deg nyheter, viktige budskap fra brukerperspektivet og forskning på lys og på treningsmotivasjon og psykisk helse. Alt i dette brevet!

Siste nytt

may-britt moser
Moser til Psykologidagene 2016 Nobelprisvinneren kommer. For øvrig er den vanskelige pasienten, ensomhet og arbeid ved internasjonale kriser noen av temaene.
Karin Gravbrøt
Dobling av oppsøkende psykisk helse-team De to siste årene har antallet ACT- og FACT-team i Norge økt fra 12 til snart 24.
Orange briller som filtrerer vekk blått lys
Fjerner blått lys - hjelper bipolare Forskning. Kan disse brillene bli viktig behandling?
Dagrunn Sømme
Vil ha de som selv har erfart Sandnes søker sin fjerde ansatte med egenerfaring fra psykisk helse- og rustjenester.
Anne Blindheim
-Schizofreni er ikke identiteten min Arbeid og psykisk helse. -Som 22-åring fikk jeg beskjed om at jeg var i ferd med å utvikle schizofreni, og at det var et søtt engasjement at jeg ville studere.
Ung nedstemt jente
Jævlig å være ung - før og nå Blogg. 80-tallsboka «Å være ung er for jævlig» om Christiane F. har en tittel som ville passet godt også i dag, men av nye grunner.

Tema: Oppsøkende team (ACT/FACT) og IPS! Les også sist ukes artikler på temaområdet Helsefremming og forebygging.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Temabilde ACT- og FACT-team
Bilde fra animasjonsfilm om IPS, scene med luftballong
farholm og sørensen (3997 x 2805)
-Mulig å gi de som sliter psykisk treningsmotivasjon Folk med psykiske plager er som andre, de får det bedre når de er fysisk aktive. Men er hjelperne egentlig motiverte?
elsafadi
-Relasjoner er det aller viktigste ELSAFADI: -Profesjonell terapi er fint, men et godt møte med et annet menneske tror jeg er det beste forebyggende helsearbeidet i verden.