Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 13-16

Siste nytt

Hilde
Averøy kommune satser på forebyggende arbeid, og erfaringskonsulenten er sentral Praksiseksempel. – Jeg prøver å få folk til å få trua på seg selv. Det er ikke alltid de er klar over hvor mye de kan få til i livene sine, sier Hilde Hoset
Marit Solberg bak disken ved Kafe Charlotte
– Frivillighet kan dekke flere behov enn hjelpeapparatet rekker Praksiseksempel. I Brundalen bidrar Kafe Charlotte til frivillig engasjement og et godt bomiljø. Heidi har intervjuet noen av dem som har satt den i sving.
must
Små kommuner drar nytte av nettverksarbeid innen psykisk helse og rus i Møre og Romsdal Praksiseksempel. Sammen med andre ser man løsninger man ellers ikke ville sett. – Vi må finne lure måter å jobbe på, og slutte med det som ikke virker.
Et nytt rammeverk, som kan erstatte den diagnostiske modell, er nå oversatt til norsk Nyhet. Rammeverket, kjent som Makt-trussel-mening-rammeverket, har fokus på hva som er skjedd med deg, fremfor hva som er galt med deg. 
Bekymret ung kvinne
Unge pårørende: Tjenesten bør ha et helhetlig familieperspektiv der alle i familien blir sett og hjulpet Forskning. Nasjonal pårørendeundersøkelse 2022 ble publisert av Helsedirektoratet i dag. Rapporten viser at det er krevende å være ung pårørende.
Anna Marie og Tina Marie
Tina ble fratatt barna: Nå tilbyr hun kurs sammen med barnevernet for å gi foreldre håp Praksiseksempel. Målet er å øke forståelsen for de ulike partene, både barnevernsansatte, kommunen, psykisk helsevern, rusvern, foreldre og fosterforeldre.
Ingvild Kjerkol, pressekonferanse Folkehelsemeldingen 31.3
Vil utjevne sosiale helseforskjeller i Norge Nyhet. Styrking av psykisk helse og livskvalitet, for at flere skal mestre hverdagen, er blant seks viktige områder i Folkehelsemeldingen.
Hanne Magga
Fem gode råd for helsepersonell som møter samiske pasienter Praksiseksempel. Ikke alle helsearbeidere forstår at den samiske pasienten kanskje er uenig, når han er taus.
røros stjørdal
Stjørdal kommune lærer av Røros kommune på fjellet Praksiseksempel. Mening, mestring og sosialt samvær med andre. Dette kan brukerne av utendørsterapitilbudet vårt kan få oppleve!
medvandrerne
Medvandrerne holder på å vokse seg ut av hammen Nyhet. Lokallag popper opp i nye deler av landet. – Vi har blitt store nå og trenger en annen type støtte fra myndighetene, sier Medvandrerne