Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 15, 16 og 17

Siste nytt

Veiarbeider
Dobbelt så mange i jobb med IPS Sammenlignet med mer tradisjonelle arbeidsmarkedstiltak ser IPS ut til å få over dobbelt så mange personer med psykiske helseproblemer ut i arbeid.
Rask psykisk helsehjelp-teamet i Sandnes
Rask psykisk helsehjelp Sandnes blir fast tilbud Etter drøyt to års drift som pilotprosjekt blir Rask psykisk helsehjelp Sandnes høyst sannsynlig et fast tilbud fra 2018.
17181222 ung
Søk midler for å få i gang folkehelsearbeid i kommunene Barn og unge prioriteres i storsatsingen «Program for folkehelsearbeid», som er etablert av kommunesektoren og staten. Målet er bedre psykisk helse og livskvalitet for alle.
Dag Tore Bøe
Klassikerbok om psykisk helsearbeid i ny drakt Ny forskning om hvordan psykisk helsearbeid blir bedre gjennom dialog står sentralt i ny versjon av «klassikerboka» Psykisk helsearbeid, av Tore Dag Bøe og Arne Thomassen.
Inger Lise Skog Hansen
Fra bostedsløs til varig bolig 70 prosent av tidligere bostedsløse med omfattende psykiske helseproblemer får og beholder bolig gjennom Housing First i Sandnes og Bergen.
Khunche Mohamedi
Kjøkkenprat for innvandrere en suksess -I en del land tenker man at om man er sterk i troen så blir man ikke psykisk syk. Derfor er det godt å ha en møtearena der vi kan være oss selv, og sette ord på psykisk helse, sier kurdiske Khunche Mohamedi.
Lene Eikelia
Ut av sosial angst med kjøkkenprat Recoverytiltaket Kjøkkenpraten har hjulpet Lene Eikelia og flere andre ut av sosial angst, isolasjon og andre utfordringer, viser ny brukerstyrt studie.
Camilla AC Tepfers
Når datamaskiner velger best psykisk helse-behandling For 6700 pasienter med klinisk depresjon var datamaskiner 40 prosent mer treffsikre med valg av behandling enn behandlerne selv - til under halve prisen.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

ressurser COLOURBOX
Relevante nettsider og verktøy for Rask psykisk helsehjelp Her finner du innhold om angst og depresjon, veiledere, verktøy og annen relevant informasjon. Noe er også tilgjengelig på flere språk.