Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 48 og 49

Se vår nye serie med portrettintervjuer fra fagfeltet psykisk helsearbeid!

Siste nytt

NAPHA har snakket med ledere som jobber innen psykisk-helse-feltet. Her er Tove Elisabeth Johnsen.
- Brukerne sitter med nøkkelen - Brukerne er eiere av sine egne vansker og problemstillinger, sier Tove Elisabeth Johnsen, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Agder.
Berit Dahle ønsker at rus og psykisk helse blir prioritert som et satsningsområde de neste fem årene.
- Psykiske plager bør likestilles med fysiske – Vi må begynne å likestille psykisk helse med somatisk helse, sier enhetsleder Berit Dahle i Sarpsborg kommune.
Fra forestillingen Maskefall
Lar maskene falle igjen Forestillingen Maskefall. Brukere, pårørende og ansatte i psykisk helsetjenestene står denne uken igjen sammen på teaterscenen, med forestillingen Maskefall.
housing first bodø
Vil etablere Housing First læringsnettverk i nord Housing First. Bodø var vertskap for Housing First-samling i dag. Flere kommuner som ennå ikke har etablert Housing First var til stede.
Berit Dahle i Sarpsborgkommune mottar innovasjonspris.
Internasjonal innovasjonspris for psykisk helsearbeid Nyhet. SarpsborgModellen har fått innovasjonspris.
Helsepersonelldagen
Helsepersonelldagen strømmes direkte Se konferansen 8. desember kl. 10.00-15.00

Blogginnlegg, kronikker og nyttige praksiseksempler publisert de siste to ukene i kunnskapsbasen:

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Kjærlighet på pine - Stig Erlend Midtgård - blogg
Kjærlighet på pine Blogginnlegg. Stig-Erlend Midtgård blogger om kjærlighetssorg, sjalusi og begjær - og hvordan man kan komme seg gjennom smerten. Musikktips følger med!
12212190 hjerte
Sommerstua, et åpent treffsted ved Trondheim sentrum -Det er mange som er skeptisk til recovery av brukerne. Vi trenger mer informasjon om hva det er!
5863500 desperat
En menneskerett å gå til grunne, uten selv å vite om det? Kronikk. Har man rett til å få beskyttelse og helsehjelp når man er styrt av sykdom som påvirker evnen til å ta valg?
fisking
Send sykefraværet til skogs! Kronikk. Friluftsliv og naturkontakt som et alternativ til tradisjonell behandling er undervurdert som middel for å redusere sykefraværet.
sita grepp
Fylkesmannen: - Små kommuner kan få til masse innen psykisk helse- og rusarbeid! Les Sita Grepps råd om hvordan dere kan lykkes med å få i gang nye prosjekter i små kommuner