Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 50

Siste nytt

Kenneth Haugjord, psykolog i Kristiansand kommune.
Kristiansand vil i retning Recovery Oppfølgingstjenesten i Kristiansand har vedtatt å jobbe recoveryorientert, og inviterte 1000 til oppstartsarrangement for å gjøre kjent hva tankemåten innebærer.
18588362 nisse
Brukere aktuelle med kokebok Brukere av et treffsted i Risør har arbeidet frem en lekker kokebok. Med oppskrifter både av den tradisjonelle og eksotiske sorten.
26280220 lilla
Nytt folkehelseprosjekt: «Flere Farger Toten» Målet med prosjektet er å gi deltakerne opplevelsen av å bidra og mestre. Redskapene er sang og musikk fra deres ulike kulturer.
Ove Vestheim på Besseggen.
Gleder seg over livet på tross av livskriser Etter å ha opplevd flere tragedier som førte til innleggelse på psykiatrisk avdeling, har Ove Vestheim i dag fulle arbeidsdager som erfaringskonsulent og foredragsholder. – Gjennom å hjelpe andre finner jeg livsglede, sier Vestheim.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

8593770 stein
Ny terapiform med fokus på livskvalitet Aksept- og engasjementsterapi er i ferd med å få solid fotfeste i Norge. Tilnærmingen vektlegger brukernes opplevelse av livskvalitet og egenmestring framfor symptomreduksjon.
hamarøy
Hamarøys tips til andre som vil jobbe interkommunalt Tre kommuner i Nord-Salten samarbeider om tjenester innen psykisk helse og rus. Les mer om hvordan det foregår.