Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 8, 9 og 10

Siste nytt

Paragraf-tegn
Nye regler om personvern påvirker psykisk helsearbeid 25. mai kommer nye og strengere personvernregler med konsekvenser for Feedback-informerte tjenester (FIT), BrukerPlan og andre kartleggingsverktøy som genererer sensitive personopplysninger.
Sofia Haugan
Vil ha bedre hjelp til barn av foreldre som sliter -Jeg hadde ikke klart å hjelpe pappa hvis ikke jeg kunne jobbe med det gjennom å lage filmen om ham, sier regissør av den kritikerroste filmen Røverdatter, Sofia Haugan (29).
kjetil og marit borg
Vant ytringsfrihetsprisen på Skuddårsseminaret Ytringsfrihetsprisen ble delt ut for 16. gang på Skuddårsseminaret, som nylig gikk av stabelen ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Vinneren var jurist Kjetil Lund.
kristian kise haugland
-Har oppnådd mye, men det er stadig masse å ta tak i Etter 40 års eksistens har Mental Helse fått en stor politisk gjennomslagskraft. –Vår største ressurs er medlemmene, sier landsleder Kristian Kise Haugland.
hender 26019877
Tilhørighet og samspill er tema på Mental Helses jubileumskonferanse Åttende mars er det duket for en heidundrende jubileumskonferanse i Gamle Logen i Oslo. I anledning 40- årsjubileet har Mental Helse invitert statsministeren og andre spennende navn.
Tor Helge Tjelta - Gerd-Ragna Bloch Thorsens forskningsstipend
Tjelta fikk stipend – vil forske på FACT Tor Helge Tjelta fikk forskningsstipend fra Gerd-Ragna Bloch Thorsens minnefond i november. Nå er ambisjonen doktorgrad om samhandlingsmodellen FACT.
Kaja Sillerud
227 millioner til ACT- og FACT-team Innen 20. mars kan man søke midler til ACT- og FACT-team, samt andre tiltak for mennesker med alvorlige rus- og psykiske helseproblemer.
Anne Landheim
Anbefaler ACT- og FACT-team i hele landet 94 prosent av Norges befolkning bor slik at de kan nås av et oppsøkende ACT- eller FACT-team, konkluderer ny rapport.

Debattinnlegg og bokomtale fra skribenter i fagfeltet psykisk helsearbeid:

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Torbjørn Mohn Haugen
Å ansette erfaringskonsulenter forplikter I dag er det slik at mange ikke får utvikle seg i rollen sin, har dårlige lønnsvilkår og ikke får lov til å skrive journal.
Eldre kvinnes hender holder stokk. Eldre psykiske lidelser - politisk svik 2 COLOURBOX4315708
Nytt politisk svik overfor eldre med psykiske lidelser Vi har fått en egen Eldreminister, men regjeringspartiene har allerede misbrukt en gylden mulighet til å vise at de ønsker å rette opp det sviket overfor eldre med psykiske lidelser som allerede lå i Opptrappingsplanen for psykisk helse (1998-2008).
Bokomslag: Nilse Kaland: Autisme og aldring (Fagbokforlaget, 2018)
Grundig om autisme og aldring i ny fagbok I denne boka presenterer og vurderer Nils Kaland den nyeste forskning på voksne og eldre personer med en autismespekterdiagnose (ASD) – sett i et utviklingsperspektiv.