Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 22, 23, 24 og 25, 2018

Her får du et fyldig nyhetsbrev med nyhetssaker, reportasjer og praksiseksempler mm. fra juni. Vi har ikke tatt ferie enda, det kommer mer interessant fra NAPHA også neste uke! 

 

 

Siste nytt

skriver, blokk, mann, gul t-skjorte, nært
Nytt etterutdanningstilbud: Recovery og sosiale nettverk Høsten 2018 starter et universitetsstudium i recoveryorientert psykisk helse- og rusarbeid
åpning padova
-Slik kan hjemløshet forebygges Housing First. -Hjemløshetens kilde er at folk ikke har penger. Vi må jobbe for å redusere dyp fattigdom. Gjøre det billigere å ha et hjem.
29972796 yoga
Nytt fagutviklingsprosjekt: Yoga hjelper i avrusning Fagutvikling. –Yoga kan brukes mye mer enn det blir nå, i behandling av psykiske plager eller rusproblemer. Ved Vestre Viken blir det nå et fast tilbud.
to i padova
NAPHA fortalte om Housing First-arbeid på internasjonal konferanse Housing First. NAPHA-rådgivere foreslår en nasjonal null-visjon knyttet til bostedsløshet, slik vi for eksempel har for dødsfall i trafikken.
padova par
-Fantastisk at den tredje internasjonale Housing First-konferansen endelig er i gang Housing First. -Vi håper deltakerne får gode tips! Noe vi for eksempel ser er bra i Italia, for å integrere folk i lokalsamfunnet, er bruk av frivillige.
fotland og franzen
-Vi ansetter personer med et varmt hjerte og en klar hjerne Housing First. Elisabeth Franzen fortalte om hvordan man jobber med Housing First i Bergen, på en internasjonal konferanse i Padova, Italia
Anne B.G. Fjelnset
Bli med i Housing First-nettverket på Facebook Nyhet. -Vi håper Housing First-nettverket på Facebook blir en aktiv møteplass, der spennende nyheter og aktuelle spørsmål blir tatt opp.
Silje Kaspersen, forsker, SINTEF
Landsomfattende brukerundersøkelse om psykisk helse og rustjenester i kommunene er i gang Brukerundersøkelse. Første undersøkelse i sitt slag om hvordan brukerne opplever tilbudet de får
Robert Smith
Rask psykisk helsehjelp gir bedre resultater enn vanlig oppfølging Nye tall viser markant bedre resultater av Rask psykisk helsehjelp enn vanlig tilbud for mennesker med depresjon, angst eller søvnproblemer.
Ankomst Bragdøya - båt med folk - 2017
Camp Bragdøya for første gang Konferanse om natur- og villmarksopplevelser kombinert med terapi
johanne opheim
-Har fått klare råd om hvordan vi kan lykkes i folkehelsearbeidet Nyhet. -Å høre på hva innbyggerne vil, og å bruke energien og kreativiteten de har, er utrolig viktig når man skal lykkes med folkehelsearbeid.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Christine Svindland (Kvinesdal kommune), Kaja Gudde (Kvinesdal kommune), Susan Tobiassen (Flekkefjord kommune), Bodil Bakkan Nilsen (prosjektkoordinator Helsenettverket i Lister) og Silje Ulland Tjorteland (Flekkefjord kommune).
norse
Digitalt tilbakemeldingsverktøy gir felles mål for klient og behandler Verktøy. Tar utgangspunkt i «her og nå-situasjonen». Alle spørsmålene handler om hvordan klienten beskriver siste uke før behandlingssamtalen.
051
Fotball mot psykiske problemer Fotballklubben Notts County har blitt en viktig arena for fellesskap og sosial inkludering for mennesker med ulike behov for støtte.
little og paulssen
-Kanskje kan deltakerne se på jobben sin med litt andre øyne Folkehelse. -Folkehelsearbeidet brer om seg! De som var med på brobyggerkurset i Trondheim lærte om å være agendasettere og endringsagenter.
hf kristiansund
Housing First-teamet i Kristiansund vil være tro mot modellen Housing First. Housing First Kristiansund har NAV-kontaktperson, kassebil og personbil. –Vi ønsker å følge prinsippene til Housing First, sier de.
19580253 vekst
BrukerPlan får frem ressurser BrukerPlan. Når man ser på tallene fra BrukerPlan, kan man oppdage mye spennende. Det er viktig å stille spørsmål om hva som ligger bak skåringene.
Gruppekurs
Kurs når mange samtidig og tidlig Deltakerne på "Tankens kraft" får kunnskap, verktøy og strategier som hjelper dem til å mestre egne utfordringer
24537213 yoga
Kanskje kan yoga hjelpe pasienten din Yoga og psykiske plager. Ønsker du å starte et yogatilbud for personer som sliter med den psykiske helsa? Her er noen tips fra Vestre Viken.