-Vi vil styrke forskning på problemstillinger som er viktige fra et brukerståsted, og øke kompetansen på hvordan vi hevder oss i anbudskonkurranser, sier KBT-leder Dagfinn Bjørgen.
REDUSERT TVANG: -Vi ser at det for eksempel mangler kompetanse om hvordan kommunene kan bidra til å redusere bruk av tvangsinnleggelser, sier leder Dagfinn Bjørgen i KBT, som har lyst ut to stillinger med søknadsfrist 17. april. FOTO: KBT.
REDUSERT TVANG: -Vi ser at det for eksempel mangler kompetanse om hvordan kommunene kan bidra til å redusere bruk av tvangsinnleggelser, sier leder Dagfinn Bjørgen i KBT, som har lyst ut to stillinger med søknadsfrist 17. april. FOTO: KBT.
-Vi i KBT jobber med at erfaringskompetanse skal gjøre seg mer gjeldende i tjenesteutvikling. Nå vil vi styrke vår interne kompetanse og erfaring i staben, sier Bjørgen.
Senteret har derfor utlyst to halve stillinger, som henholdsvis forskningsutvikler og prosjektkoordinator, med søknadsfrist 17. april.
-Stillingen som forskningsutvikler lyser vi ut fordi vi fremover ønsker flere forskningsprosjekter som løfter opp problemstillinger som er viktige sett fra et bruker- og pårørendeperspektiv, og som vi mener ikke dekkes så godt i dag, sier Bjørgen.
Senteret vil samarbeide videre med universiteter slik de gjør i dag. Eksempler på områder de ønsker mer forskninsgbasert kunnskap om, er hvilke alternativer man ser er viktige i forhold til medisinfrie tilbud, og alternativer til tvang.
-Vi ser at det for eksempel mangler kompetanse om hvordan kommunene kan bidra til å redusere bruk av tvangsinnleggelser, sier Bjørgen.
De er ute etter folk som både er teamorienterte og kan jobbe selvstendig.
-Vi jobber i nettverk, og er avhengige av å få til godt samarbeid med kommuner, universiteter og andre aktører. Vi kan ikke jobbe i et vakuum. Vi må jobbe sammen med andre miljøer for at det skal bli trykk på ting. Da trenger vi ansatte med nettverkskompetanse, understreker han.
Det å klare å få flere oppdrag er også et mål for senteret.
-Til prosjektkoordinator-stillingen er vi ute etter noen som er profesjonell på og har erfaring med prosjektutvikling. Særlig det å kunne hevde oss bedre i anbudskonkurranser.
Gjennom samarbeid med SINTEF har KBT nå fått et anbud på å evaluere implementeringen av pakkeforløp innen psykisk helse.
-Så vi er ikke uten kompetanse på området, men ønsker enda mer. Vi håper at dette kan bli et springbrett til å utvide virksomheten, sier Bjørgen.
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?