Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 39

Siste nytt

Dina von Heimburg
-Bygg støtte rundt pårørende med ressursene i lokalmiljøet -Tjenester som spiller på ressurser i fellesskapet i lokalsamfunnet har en nøkkel til å gi god støtte til pårørende, mener sosiolog Dina von Heimburg.
Hester van de Bovenkamp
-Trengs økt omsorg for pårørende når personer med psykiske problemer deltar mer i samfunnet -At mennesker med psykiske problemer deltar mer aktivt i samfunnet er både positivt og skaper nye utfordringer. En økt omsorgsbyrde for familiemedlemmer er en av utfordringene, mener forsker Hester van de Bovenkamp.
Vibeke Rochmann
Pårørendepris gir effekt -Prisen har bidratt til å øke kompetansen og gjøre ansatte tryggere i pårørendearbeidet, mener Vibeke Rochmann hos fjorårsvinner Asker.
Fredrikstad kommune mottar prisen Årets pårørendekommune fra helseminister Bent Høie
Fredrikstad årets pårørendekommune Et eget pårørendesenter som hjelper de nærmeste til personer som er alvorlig fysisk eller psykisk syk, bidro sterkt til at Fredrikstad er Årets pårørendekommune 2019.
Jose de Jager, psykolog fra Dokkum, Nederland
Gode resultater med bruk av Virtual Reality i behandling En multisenter-RCT-studie i Nederland viser gode resultater med bruk av Virtual Reality i behandling for personer med alvorlige psykiske lidelser.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

sydney 16599096
-Hjemløshet skyldes politiske feilvalg -Vi mangler ikke forskning som viser at tett og helhetlig oppfølging fungerer. Men vi stoppes av verdisyn og politiske mål.