Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke40

Siste nytt

Fyll Dagene Bergen 2019, arbeidsgruppe
Viser frem tilbud som fyller dagene med mening Hele 57 aktivitetstilbud for personer med psykisk helse- og rusproblemer stiller ut når aktivitetsmessen Fyll dagene holdes for første gang i Bergen 18. oktober.
Lars Bergesen, rådgiver, Bergen kommune
Forskning med Bergen som motor og de mindre kommunene med Kunnskapskommunen Helse Omsorg Vest har ambisjoner om å forsyne tjenestene med mer relevant kunnskap.
moltumyr
Når fastlegen blir i stuss Hva foregår egentlig bak dørene til lavterskeltilbudet? Og er det egentlig mulig å delta på møter med spesialisthelsetjenesten om pakkeforløp?
Petter Bugge, prosjektleder, Oslo Universitetssykehus
Rekordmange fra kommunene på NAPHAs forskningskonferanse For 8. gang arrangerer NAPHA konferanse for å styrke forskning på kommunale tjenester. Pakkeforløp innen psykisk helse og rus står på programmet.
langsholt
Flinke psykisk helse- og rusansatte kan glemme det viktigste -Kommunen er tettest på brukerne. Dere lever på siden av oss. Mer enn spesialisthelsetjenesten, er dere selgere av livsglede og håp.
folkehelse
Psykisk helse er tema på årets folkehelsekonferanse Forskere på livskvalitet fra inn- og utland vil presentere funn, og man vil få innblikk i hvordan systematisk folkehelsearbeid kan gjennomføres i praksis.
Ragnfrid Kogstad og Arnulf Kolstad
Ny bok om økt medikalisering av psykososiale problemer -Boka dokumenterer økning i medikamentell behandling i norsk psykiatri, og viser alternativer som musikkterapi og tjenester basert på brukernes tilbakemeldinger.
Marius Strøm Pettersen (t.v.) og Torbjørn Mohn-Haugen
-Vill vest-forhold for erfaringskonsulenter -Som leder i Erfaringssentrum er jeg bekymret for rammevilkårene til erfaringskonsulentene, sier Torbjørn Mohn-Haugen. Temaet tas opp i Bodø 9.-10. oktober.