Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 5, 6 og 7, 2021

Siste nytt

Opptak Et sted å bo - webkonferanse om boligsosialt arbeid. Sendt fra NAPHAs studio
Et sted å bo - webkonferanse om boligsosialt arbeid - første dag Foredrag om politikk, rammer og kunnskapskilder i boligsosialt arbeid. Årets fag- og forskningskonferanse var digital. Opptakene finner du her.
To damer jobber sammen
Søk tilskudd til ACT- og FACT-team Nå kan kommuner og helseforetak søke om tilskudd til ACT- og FACT-team. Fristen er 12. mars.
mann, voksen, snakker i telefon, pc, ved vindu, glad
Faglig rådgiver - midlertidig stilling med mulighet for forlengelse Er du engasjert og faglig oppdatert, og ønsker å videreutvikle psykisk helsearbeid i kommunene? NAPHA søker faglig rådgiver. Søknadsfrist 21. februar!
sju samhandling
Sju prinsipper i et helhetlig tjenestetilbud Nederlandske forskere har oppsummert hva som kjennetegner helhetlige tjenestetilbud for personer med sammensatte hjelpebehov. Her beskriver vi prinsippene og drøfter hvordan kunnskapen kan brukes i aktuell utvikling av psykisk helse- og rustjenestetilbudet i Norge.
jente, kveld, alene, gate, lue, ung
Oppsøker unge med forsterket RPH-team under pandemien Under pandemien har RPH-teamet på Stovner i Oslo ansatt to ekstra psykologer. De spesialiserer seg blant annet på å jobbe med unge, også oppsøkende.
Mann ligger på benk ute
– Bostedsløse er blant de mest marginaliserte i samfunnet – I et så rikt og ressurssterkt samfunn som Norge har vi en dyp forpliktelse overfor de som har vært lengst uten bolig, sier Lars Marius Ulfrstad, avdelingsdirektør i Husbanken Vest.
Svein Øverland
12 råd for hvordan du kan håndtere voldshendelser Svein Øverland har vært psykolog i 27 år. På WEBROP 2021 snakket han om hvordan voldshendelser, som involverer personer med rus og psykisk lidelse, kan håndteres.
Mann oppfører seg truende mot kvinne
– Jeg synes det er utrolig fint å få snakke om vold Slik startet første foreleser på WEBROP 2021 sitt foredrag. Per Isdal ga råd til behandlere i psykisk helse- og rusomsorgen.