Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 41, 2021

Siste nytt

Bok og briller, duse farger
Filter for fornuftig forskningsformidling   Det er vanskelig å gå i rette med akademikere, men når noe er vanskelig, skal vi ikke gi opp, men prøve hardere og smartere.
Ingvild Kjerkol, helse- og omsorgsminister
Kjerkol skal styrke satsingen på psykisk helse og rusfeltet I dag ble det klart at Ingvild Kjerkol (A) blir helse- og omsorgsminister i regjeringen Støre. Kjerkol overtar posten etter Bent Høie (H), som har ledet Helse- og omsorgsdepartementet i åtte år og gjort mye for psykisk helse- og rusfeltet.
Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum under framleggingen av Hurdalsplattformen, 13.10.2021
Lover opptrappingsplan for psykisk helse med hovedvekt på kommunale tjenester Med ny regjering kommer det nye føringer også for psykisk helsearbeid. En ny opptrappingsplan og endringer i pakkeforløpene er blant hovedpunktene.
Overrasket
– Oi, er det slik de opplever oss? Det har vært noen av reaksjonene etter at kommunene, spesialisthelsetjenesten og NAV-kontorene utenfor Bergen har begynt å bruke verktøyet «Relasjonell kapasitet», forteller Trude Senneseth, doktorgradsstipendiat ved Høgskulen på Vestlandet. 
Jan Tore Sanner, finansminister, legger frem forslag til statsbudsjett 2022
– Psykisk helse er fortsatt på toppen av prioriteringslisten NAPHA har sett på noen av føringene i forslaget til statsbudsjett for 2022, som til tross for ny regjering vil kunne prege satsingene i psykisk helse- og rusfeltet og utviklingen av det kommunale tjenestetilbudet i året som kommer.
Ungdom
Stor satsing på unges psykiske helse i statsbudsjettet Statsbudsjettet som ble lagt frem i dag viser sterk vilje til å gjøre en forskjell for unge med psykiske helsevansker og begynnende psykiske helsevansker. Regjeringen vil satse både på FACT Ung og en variant av Rask psykisk helsehjelp for unge.
Lappeteppe Larvik
Enormt lappeteppe dokumenterer livet under pandemien Med pinner og garn satte Verket i Larvik farge på hverdagen gjennom halvannet år og holdt motet oppe. Nå er det nærmest levende Larviksteppet avduket og skal ut på vandring.
Cecilie Verde, Eirill Røsholt (kokk i kafeen) og Svend (jobber frivillig i kaféen)
Raskt ute med digitale lavterskeltilbud i Larvik Da pandemien var et faktum og samfunnet stengte ned i mars 2020 hev ansatte og brukerrepresentanter i Larvik seg raskt rundt. Nettsidene Verket og Friskliv hjemmefra er kommet for å bli, men som et supplement.