– Jeg skulle ønske at mamma også kunne vært til stede, for dette er et arrangement i hennes ånd

– Jeg skulle ønske at mamma også kunne vært til stede, for dette er et arrangement i hennes ånd

Nyhet / Publisert: 02. august 2022

Som nittenåring opplevde Tore Hongshagen Kristoffersen (26) helt uventet å miste mammaen sin til selvmord. Nå inviterer han, sammen med resten av Landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE) Sør-Trøndelag, til konsert, foredrag og panelsamtale i Rockheim 10. september.

Konsert_

SELVMORDSETTERLATT: Før moren til Tore Hongshagen Kristofferen tok selvmord i 2015, hadde han ingen kunnskap og erfaring med begrepet «selvmord». Han hadde aldri sett for seg at han skulle ta ordet «selvmordsetterlatt» i sin munn. Han håper mange tar turen til Rockheim i september for å oppleve en innholdsrik kveld. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

SELVMORDSETTERLATT: Fø...
Tore Hongshagen Kristoffersen, likeperson i LEVE ung og ungdomskontakt og styremedlem i LEVE Sør-Trøndelag. (Foto: Torstein Olav Eriksen)
LEVE Sør-Trøndelag

Fylkeslaget LEVE Sør-Trøndelag ble stiftet i 2000/2001, og er det tredje største fylkeslaget med over 100 medlemmer fordelt på 12-15 av kommunene. Fylkeslagets tilbyr likepersonsamtaler og mulighet til å gå i sorgstøttegruppe. 

Selvmordsforebygging får en stadig større plass i LEVE. I Sør-Trøndelag har det blitt en tradisjon å kjøre kurs (OPS-kurs) i hvordan vanlige folk kan bli mer oppmerksom på selvmordstanker. Kursene gjennomføres vår og høst med kursleder fra Vivat. Kursene er gratis, fylkeslaget står for alle utgifter.

Tilbud om Sorgstøtte gjennom LEVE

Gjennom LEVE kan du delta i rene sorggrupper for etterlatte ved selvmord. Dette er grupper der personer som har mistet noen i selvmord, kan møtes for samtale med andre i samme situasjon. Her kan man dele sin historie med andre som deler mye av den samme smerten som det er å miste noen på denne måten.

Gruppen møtes første mandag i måneden og har varighet på to timer hver gang. De som leder gruppen er selv etterlatte, så dette er en samtalegruppe der målet er å dele erfaringer som kan være til støtte og lindring. 

Nye grupper i (tidligere) Sør-Trøndelag starter opp mandag 5.september 2022, tidspunkt: 18.00-20.00
Sted: Schultz gate 8, (rett bak Vår Frue kirke)

Mer informasjon finner du på LEVE sør-trøndelag.no

Mer om

selvmord selvmordsforebygging likeperson konsert panelsamtale trøndelag nyheter pårørende

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen