Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 50, 2023

Siste nytt

Kari, Ina og Trude
For fem år siden fikk Kari en Schizofreni-diagnose: I dag er hun tilbake i arbeid og har en aktiv livsstil Praksiseksempel. – Planen er fortsette å jobbe, også er jeg veldig ivrig i idrettslaget. Det tror jeg er fordi jeg tørr å gå på jobb.
Kari Mette Sørgård og June Ullevoldsæter Lystad
Arbeidsrettet behandling ved seksjon for tidlig psykose: rundt halvparten endte opp i lønnet arbeid Praksiseksempel. Samarbeid mellom arbeids- og utdanningsspesialister og behandlere gir gode resultater ved seksjon for tidlig psykosebehandling på OUS.
Anders Sørensen_psykolog_Foto_Birgit Valla
Håp for de som vil slutte med psykiatriske medikamenter Kommentar. Joda, det er mulig å trappe helt av psykiatriske legemidler. Bare man gjør det riktig og med god nok støtte, skriver Per Andreas Langeland.
bro
Uformelle samarbeid preger kommuner i Norge. Behov for endring?  Nyhet. Mer formalisert samarbeid mellom norske kommuner vil kunne heve kvalitet og bredde på psykisk helse- og rustjenester
mas
– Kan være gull å henvise brukere til eksterne tilbud som MAS Praksiseksempel. – Psykisk helse- og rustjenestene må bli bedre på å bruke eksterne samarbeidspartnere. Selv henviser jeg ofte brukere til MAS