Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP) byr i samarbeid med NAPHA på to halvtimes lange webinarer om recovery: ett i systemperspektiv og ett i individperspektiv.
RECOVERY: De to webinarene vil belyse recovery fra to forskjellige perspektiver. Det ene vil ta utgangspunkt i forskning på erfaringer med helsetjenester, det andre vil ha fokus på en dynamisk holdning til recovery-begrepet. (Foto: Dmitrii Shironosov/www.colourbox.com)
RECOVERY: De to webinarene vil belyse recovery fra to forskjellige perspektiver. Det ene vil ta utgangspunkt i forskning på erfaringer med helsetjenester, det andre vil ha fokus på en dynamisk holdning til recovery-begrepet. (Foto: Dmitrii Shironosov/www.colourbox.com)
– Webinarene vil være av interesse for alle innen psykisk helse og rustjenester i kommune, spesialisthelsetjeneste og i samhandlingsteam som FACT/ACT og FACT Ung og deres tjenesteledere, sier Anne-Katrine Kroken, faglig rådgiver ved NKROP.
Begge webinarene vil ha en varighet på 30 minutter og publiseres på NKROP sin YouTube-kanal. NKROP opplyser om at webinarene tekstes og blir liggende tilgjengelig i etterkant av første sendetidspunkt.
Det første webinaret sendes 18. april kl. 10.00 med psykolog og stipendiat Silje Nord-Baade som foredragsholder. Tittelen på foredraget er «Helsetjenestene som hemmere og fremmere for sosial inklusjon og medborgerskap».
– Foredraget er ikke helt klart enda, men helt overordnet baserer det seg i stor grad på en litteraturstudie jeg og flere har gjort (under publisering) der vi utforsker nettopp hva som hemmer og fremmer sosial inklusjon. Dette er basert på kvalitativ forskning blant mennesker med ROP-tilstander der vi sammenfatter deres erfaringer, der mye er generaliserbart til også andre grupper, sier Nord-Baade.
– Gitt ROP-gruppas sammensatte behov gir det seg selv at helsetjenestene spiller en stor rolle. Jeg vil trekke frem noen elementer her, basert på gruppas egne erfaringer og synspunkter.
Det andre webinaret sendes 28. mai kl. 10.00. Foredragsholder for dette webinaret er medforsker og erfaringskonsulent Morten Brodahl. Han vil ta for seg temaet «Recovery - dynamisk eller fastlåst».
– Webinaret skal handle om noen av utfordringene på feltet, men også om mulighetene som finnes. En dynamisk holdning, både til begrep og metode er viktig for at brukerne, pasientene og alle pårørende kan få de tjenestene de har krav på, sier Brodahl.
– Webinarene vil handle om vår evne til å støtte brukerne av tjenestene sine mål og ønsker, bidra til inkludering og like rettigheter, men også hvordan tjenestene i seg selv kan hemme eller fremme sosial inklusjon og medborgerskap, sier Anne Katrine Kroken i NKROP.
– Vår intensjon med webinarene er å utfordre til diskusjon og refleksjon over tema recovery. Vi vil hjelpe litt på vei med refleksjonsspørsmål etter hver sending som vi ønsker at de som deltar bruker tid på mellom de to webinarene, fortsetter hun.
– Webinarene passer fint å se i løpet av en lunchpause, et fagmøte eller liknende og vil være tilgjengelige på nettsiden til NKROP og NAPHA. Se de gjerne i sammenheng med NAPHA sitt nettkurs om recovery, sier Kroken.
Hvordan vi jobber med en medfødt ferdighet og oppmerksomt nærvær mot angst- og stressrelaterte plager
Sjekk ut metodene og de operative rutinene som Skar-prosjektet, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Oslo kommune bydel...
– Psykiske helsetjenester i kommuner kan tjene mye på å spille på lag med frivillige organisasjoner, sier Hege Eika Frey
– Å samarbeide med Den norske Turistforening (DNT) var gull verdt for oss!
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?