Barne- og familieminister Kjersti Toppe og helseminister Jan Christian Vestre åpner FACT ung-konferansen 26. september.
BARNE- OG FAMILIEMINISTER: Kjersti Toppe innleder på konferansen (Foto: Barne- og familiedepartementet, skjermdump)
BARNE- OG FAMILIEMINISTER: Kjersti Toppe innleder på konferansen (Foto: Barne- og familiedepartementet, skjermdump)
Konferansen er digital og gratis.
Meld deg på FACT ung-konferansen her
FACT ung er en stor satsing i Norge, og de seneste to regjeringene har begge valgt å legge mye penger i potten for å få opprettet team. FACT ung-team følger opp mange unge som samtidig blir fulgt opp av barnevernet, noe som er vesentlig for å bidra med bedre hjelp for disse ungdommene.
– Det handler om å få til god samhandling på tvers av tjenestene og skreddersy hjelpa til behovene deres. Derfor er det så viktig med arbeidet FACT ung gjør.
Det sier barne- og familieminister Kjersti Toppe. Jan Christian Vestre hilser direkte og berømmer også teamenes innsats. Begge kommer på den nasjonale FACT ung konferansen 26. september.
FACT ung er en tjenestemodell basert på tett samarbeid mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten, hvor en rekke ulike profesjoner og fagfunksjoner fra de ulike tjenestene er involvert. Målet er å skape helhetlig og sammenhengende hjelp for unge i alderen mellom 12-25 år med sammensatte vansker. I mange tilfeller omfatter dette psykiske problemer og/eller rusproblemer – utfordringer som trenger tverrfaglig tilnærming.
FACT ung-team er en videreutvikling av FACT-team for voksne. Per dags dato er det om lag 26 FACT ung-team i Norge og mange er underveis, likevel er det behov for flere. Til sammenligning har vi over 80 FACT-team for voksne, og Kristin Trane, fagleder i NAPHA og leder av Nasjonalt implementeringsteam for FACT ung.
– Vi ser at det særlig er behov for mer enn ett team i store byer og at det er potensiale for mange flere team i spredtbygde strøk.
Trane vil i sitt innlegg på FACT ung-konferansen blant annet fortelle om noen nylig gjennomførte kartlegginger i 19 av de nåværende FACT ung-teamene.
– Disse karleggingene forteller oss blant annet at FACT ung-teamene når mange unge med rusvansker og med oppfølging fra barnevernet. Vårt inntrykk er også at teamene lykkes godt med å jobbe tverrfaglig og fleksibelt.
Ønsker du å vite mer om blant annet kartleggingen, status for satsingen og hva Helsemyndighetenes tanker om FACT ung satsingen er ? Meld deg på FACT ung-konferansen her og følg den digitalt 26. september kl. 10.00-14.15.
Konferansen er digital og gratis.
Meld deg på FACT ung-konferansen her
Hvordan vi jobber med en medfødt ferdighet og oppmerksomt nærvær mot angst- og stressrelaterte plager
Sjekk ut metodene og de operative rutinene som Skar-prosjektet, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Oslo kommune bydel...
– Psykiske helsetjenester i kommuner kan tjene mye på å spille på lag med frivillige organisasjoner, sier Hege Eika Frey
– Å samarbeide med Den norske Turistforening (DNT) var gull verdt for oss!
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?