Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 18 - 2017

Siste nytt

Mike Slade, professor ved University of Nottingham på WAPR Norge 2017
Vi må måle det som betyr noe, fremfor tid og penger WAPR-konferanse i Bergen. Når tjenestene endres i retning Recovery, må også måtene å måle på endres, sier Mike Slade, forfatter av "100 råd.."
fugler
-Nyttig å gi terapeuten tilbakemelding Verktøy. NAPHA har møtt Susanne som bruker Stangehjelpa. Hun opplever stor nytte av å gi tilbakemeldinger til tjenestene ved hjelp av FIT
14170895 ung
Nytt nasjonalt forum for folkehelsekoordinatorer Nyhet. -Vi kan ikke behandle oss ut av folkehelseutfordringene vi står overfor, heller ikke når det gjelder psykisk helse!
stork
Nyttig for storkommunene å møtes Nyhet. -I STORK-nettverket hører jeg om hvordan de jobber i andre kommuner, og det er til stor hjelp. Man trenger jo ikke finne opp hjulet på nytt.
Linda Garvik
Tilbyr erfaring med bedring etter psykisk sykdom Nyhet. På en ny nettside tilbyr Linda Garvik og andre som har opplevd bedring etter psykiske helseplager sine tjenester som erfaringsformidlere.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Manual 4 skjermdump
FIT-manual 4: Måling, analyser og forståelse Verktøy. Slik måler og analyserer man med FIT for å forbedre behandlingen og behandleren
2747594 mann og pc
Rask psykisk helsehjelp på nett Nyhet. Menn er en av gruppene man nå ønsker å nå ved hjelp av digitale verktøy
Skog og fjellandskap
Ukjent terreng viktig å utforske Blogg. -Hvis fagfolk går i blinde uten de psykiatriske diagnosene, handler dette mer om fagfolkene enn at diagnosene er en nødvendighet.
Flyktninger2
Psykologer gir hjelp til flyktninger Psykologer i kommunene. Les om hvordan psykologer jobber med flyktninger i Bergen kommune