Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 8, 9 og 10

Siste nytt

Paragraf-tegn
Nye regler om personvern påvirker psykisk helsearbeid 25. mai kommer nye og strengere personvernregler med konsekvenser for blant annet Feedback-informerte tjenester (FIT) og BrukerPlan.
Sofia Haugan
Vil ha bedre hjelp til barn av foreldre som sliter Ny film. -Jeg hadde ikke klart å hjelpe pappa hvis ikke jeg kunne jobbe med det gjennom å lage filmen om ham, sier Røverdatter-regissør Sofia Haugan.
kjetil og marit borg
Vant ytringsfrihetsprisen på Skuddårsseminaret nyhet. Jurist Kjetil Lund er tildelt Ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern for 2017.
kristian kise haugland
-Har oppnådd mye, men det er stadig masse å ta tak i Mental Helse jubilerer. Mental Helse feirer 40 årsjubileum –Vår største ressurs er medlemmene, sier landsleder Kristian Kise Haugland.
hender 26019877
Tilhørighet og samspill er tema på Mental Helses jubileumskonferanse Konferanse. Hvordan unngå utenforskap? I anledning 40- årsjubileet har Mental Helse invitert både statsministeren og andre aktuelle navn.
Tor Helge Tjelta - Gerd-Ragna Bloch Thorsens forskningsstipend
Tjelta fikk stipend – vil forske på FACT Nyhet. Pådriver for FACT i Norge vil skaffe evidens for modellen og praksisen, som så mange fagfolk vil ha.
Kaja Sillerud
227 millioner til ACT- og FACT-team Tilskuddsmidler. Innen 20. mars kan man søke midler til ACT- og FACT-team, samt andre tiltak for mennesker med alvorlige rus- og psykiske helseproblemer.
Anne Landheim
Anbefaler ACT- og FACT-team i hele landet Ny rapport. 94 prosent av Norges befolkning bor slik at de kan nås av et oppsøkende ACT- eller FACT-team, konkluderer ny rapport.

Debattinnlegg og bokomtale fra skribenter i fagfeltet psykisk helsearbeid:

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Torbjørn Mohn Haugen
Å ansette erfaringskonsulenter forplikter I dag er det slik at mange ikke får utvikle seg i rollen sin, har dårlige lønnsvilkår og ikke får lov til å skrive journal.
Eldre kvinnes hender holder stokk. Eldre psykiske lidelser - politisk svik 2 COLOURBOX4315708
Nytt politisk svik overfor eldre med psykiske lidelser Debattinnlegg. Eldreministeren bør lytte. Vi trenger en tiltaksplan som styrker eldres helse nå, skriver Kenneth Ledang.
Bokomslag: Nilse Kaland: Autisme og aldring (Fagbokforlaget, 2018)
Grundig om autisme og aldring i ny fagbok Fagbokomtale. Gustav Koi omtaler Nils Kalands omfattende bokverk om aspergers syndrom, autismespekter og aldring