Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 8 og 9

Siste nytt

Ann-Mari Lofthus
ACT-brukere fornøyde med helhetlig livshjelp Oppsøkende team. Ny undersøkelse blant 70 brukere av 12 norske ACT-team viser at teamene har svært fornøyde brukere sammenlignet med internasjonale studier.
Ellen Hoxmark utebilde
Psykolog mangelvare i små kommuner Psykologer i kommunene. Ni av ti småkommuner i Norge mangler psykolog. - Men noen får det til, og spleiselag mellom flere kommuner kan være en god løsning.
Målfrid Frahm Jensen
Ytringsfrihetspris til modig stemme Nyhet. Målfrid J. Frahm Jensen fikk Prisen til fremme av ytringsfrihet innen psykisk helsevern 2015
Jack og erfaringskonsulent i Housing First, Roger Voll
-Housing First fikk meg vekk fra gata Nyhetsreportasje. Jack ønsket å komme seg bort fra gata og i hus før han ble 50 år. Med Housing First i Sandnes klarte han det to uker før bursdagen.
gjøvik trening
-Mindre vafler og mer fysisk aktivitet i psykisk helsearbeid -Folk som opprinnelig ønsker seg en støttekontakt dropper det når de får være med på dette.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Egenvurdering_av_bedring
Skjema for egenvurdering av bedring Helse Fonna har oversatt et nyttig recoveryverktøy til norsk.
Barn jobber-voksen på kontor
Barn som er pårørende - ingen har ansvar for å kjenne hele familien Barn har for lite kunnskap om foreldrenes plager, og blir pålagt for stort ansvar.
venteliste2
Erfaringer med å stå på venteliste Å stå på venteliste for å få hjelp kan være frustrerende, men også lærerikt.
Mai-Tove K. Hegre, Roger Voll og Brit Helen R. Nesvik fra Housing First-teamet i Sandnes
Erfaringskonsulent i Housing First Ansatt for sin erfaring. -Hvorfor skal folk ha fordommer om det livet jeg har levd, når de skal ut å jobbe med de som har slike liv?