Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 13 og 14

Siste nytt

Tannlege
Unngåelse opprettholder angsten! Det beste rådet en kan gi til mennesker med angstplager er «aksept innover, fokus utover», mener Stig Erlend Midtgård, ansatt i Rask psykisk helsehjelp Sandnes. Han erfarte dette selv hos tannlegen nylig.
sokrates 1
Tryggere når behandlerne kjenner hverandre Brukere av psykisk helse- og rustjenester sier det er trygt og godt at behandlerne i kommune- og spesialisthelsetjenesten kjenner hverandre.
Deltakerne på workshopen 1_apr_2016
Krafttak for musikkterapi Musikkterapi er på vei inn i medisinfrie psykisk helse- og rustilbud. 1. april samlet miljøet seg i Trondheim for å finne tonen.
Mann og tavle med spørsmålstegn
-Den gylne regel må også gjelde for forskning Mener det er et paradoks at tjenestetilbud innen rus og psykisk helse forskes så mye mindre på enn tilbud innen fysisk helse, når disse er våre største folkehelseproblemer.
Gruppeterapi Jeg mot meg med psykolog Peder Kjøs
NRK-serie om unges psykiske helse Gjennom videodagbøker og gruppeterapi følger seerne åtte unge mennesker med ulike psykiske helseutfordringer i den nye NRK-serien Jeg mot meg.
Trist gutt
Det er alt for mange fattige barn i Norge 92 000 barn i Norge lever under fattigdomsgrensen. Fattigdommens kår bidrar til å utfordre den sunne og gode psykiske helsen.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

received_10156699367130254
Seksualitet - hvordan og hvorfor snakke med pasientene om det? Les om et casebasert undervisningsopplegg om seksualitet og psykisk helse, rettet mot psykisk helsearbeidere.