Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 21

Siste nytt

Stig Aag
9 av 10 ut i vanlig jobb via Senter for jobbmestring 90 prosent av brukerne, som har milde til moderate psykiske lidelser, har kommet ut i ordinært arbeid de fire første månedene av 2016 gjennom Senter for jobbmestring Sør-Trøndelag.
Peder James og Angelica Kjos på Ringar i Vatn
Divaen og doktoren sprer ringar i vatn En aktiv og meningsfylt hverdag for alle er tema når nærmere 180 personer samles i vakre Geiranger, til nettverkssamlingen «Ringar i Vatn» for psykisk helse- og rusfeltet i Møre og Romsdal.
Ketil Nordstrand
Rask psykisk helsehjelp-midler for 2017 Rask psykisk helsehjelp-team vil kunne søke om videre drift for neste år fra en pott på rundt 20 millioner kroner, selv om pilotperioden avsluttes i år.
Robert Smith
Blir friske av Rask psykisk helsehjelp 6 av 10 med angst og depresjon ble friske gjennom lavterskeltilbudet Rask psykisk helsehjelp. - Vi kan være veldig fornøyd så langt, sier Robert Smith i Folkehelseinstituttet.
Kjetil Orrem
-Samfunnet tjener mye på Rask psykisk helsehjelp -Det som koster samfunnet mest, lett til moderat angst og depresjon, behandles gjennom Rask psykisk helsehjelp. Det er et sterkt argument for å beholde og utvide tilbudet, mener NAPHA-rådgiver Kjetil Orrem.
vekst
Bipolarforeningen godt i gang i Trøndelag Optimismen og tiltakstrangen er stor i lokallaget for Bipolarforeningen som kom i gang i Trondheim for et års tid siden.
Jannicke Berg Leknes
81 millioner til psykologer i kommunene 81 millioner kroner er igjen etter at det i vår ble lyst ut 145 millioner til å ansette psykologer i kommunene. Frist for å søke er 20. september.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

leif edgar pedersen
Fiskebåten som forsvant Livet til Leif Edgar Sivertsen kunne havnet i stå, på grunn av en hendelse da han var ung. I dag er han psykoterapeut og klinikksjef – og hjelper mange mennesker.
vestvik
-Trenger stadig å møtes Når fagfolk og brukere treffes, som på fagdagene i regi av Bikuben RBS Nord- Norge nylig, skjer det mye rart. Telefonnumre utveksles og kontakter knyttes.