-Vær ærlig, åpen og stolt, du med en psykisk lidelse

-Vær ærlig, åpen og stolt, du med en psykisk lidelse

EAOF-kongressen i Verona / Publisert: 06. september 2019.   Endret: 25. november 2019

-Bevisst ordbruk og kampanjer reduserer ikke stigma, som mange har trodd. Det som virker, er å delta i samfunnet. Å være den man er, åpent. Og være stolt av det!

corrigan verona

 AKTUELT: -Jeg er bipolar, tok medisin i dag tidlig, vet hva det vil si å være innlagt på lukket avdeling, sa professor i psykolog ved universitetet i Illionis, Patrick W Corrigan på kongressen i Verona i dag. Han oppfordrer alle med en psykisk lidelse om å stå frem og være stolte av hvem de er. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

 AKTUELT: -Jeg er bipola...
Patrick W. Corrigan
  • Professor i psykologi ved Illinois Institute of Technology universitetet i Chicago
  • «The stigma effect» var tittelen på hans foredrag i Verona.
  • For tiden er Corrigan tilknyttet National Consortium for Stigma and Empowerment i USA.
  • Corrigan har skrevet mer enn 400 fagfellevurderte artikler, er redaktør for American Journal of Psychiatric Rehabilitation og redaktør av et nytt tidsskrift utgitt av American Psychological Association, Stigma and Health.
  • Corrigan står bak rapporter med titler som «Three agenda for changing the public stigma of mental illness” – og “Honest, Open, Proud for adolescents with mental illness: A randomized controlled trial”.
  • Han er forfatter av eller har redigert femten bøker, senest The Stigma of Disease and Disability. En av bøkene har tittel «Comin out proud, to erase the stigma of mental illness.» Boka inneholder møter med personer med ulike mentale lidelser. Hans egen historie er med.

 

Mer om

stigma inkludering god.hjelp.i.et.brukerperspektiv forskning folkehelse helsefremming.og.forebygging minoriteter eaof-kongressen utland

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen