Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 38, 2021

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Nettverkssamling nord RPH7
Nå er RPH-nettverket i nord i gang! For første gang møttes Rask psykisk helsehjelp-team til nettverkssamling i Svolvær. – Her kan dere bli bedre kjent med hverandre. Da blir det lettere å ta kontakt på tvers, sa Solrun Steffensen da hun på vegne av NAPHA ønsket velkommen.
Elisabeth Fossmo Lien og Anne-Lise Hagen
Full treff med pårørendegruppe Pårørende er en viktig ressurs, og både av hensyn til den enkelte og samfunnsøkonomien er det et gode at tjenester legger til rette for godt pårørendearbeid. Det har de gjort i Nord-Gudbrandsdal. 
Illustrasjonsfoto: To barn sitter ved sjøen, med ryggen vendt mot kamera
Tilskuddsmidler til kartlegging og oppfølging av utsatte barn Barn som er pårørende kan være en del av gruppen «utsatte barn». I arbeidet med å kartlegge disse barna, kan BrukerPlan være et nyttig verktøy.
Gruppebilde Morten Kine Rino Hanne - automatisk forbedret
Tilbakemeldingskultur må vektlegges framfor skjema I Fredrikstad har alle 14 avdelinger et pågående arbeid med å implementere en tilbakemeldingskultur. Det er en prosess som går opp og ned, frem og tilbake – men kursen holdes fast av ledelse, ressurspersoner og ildsjeler, med systematisk jobbing, prøving og feiling.
Rune Hansen_2
Fire suksessfaktorer ved FACT FACT-teamene gir god hjelp. Det viser blant annet den nasjonale kartleggingen av de syv første teamene i landet. Men hva er det med FACT som gjør at det gir resultater? Hva er forskjellen på FACT og ordinære psykisk helse- og rustjenester?