Er det frivillige organisasjoner i din kommune som driver aktivitetstilbud? Helsedirektoratet skal snart fordele 202,5 millioner kroner til slike tilbud.
MANGFOLD: Et av målene med tilskuddsordningen er å bidra til mangfold og kvalitet i aktivitetstilbud i regi av frivillige og ideelle aktører over hele landet. (Illustrasjon: www.colourbox.com)
MANGFOLD: Et av målene med tilskuddsordningen er å bidra til mangfold og kvalitet i aktivitetstilbud i regi av frivillige og ideelle aktører over hele landet. (Illustrasjon: www.colourbox.com)
NB! Søknadsfristen er 1. februar!
Tilskuddsordningen det er snakk om er «aktivitetstilbud for personer med psykiske helseproblemer, rusmiddelproblemer og/ eller erfaring fra salg og bytte av seksuelle tjenester.»
De som kan søke på tilskuddet, er frivillige og ideelle organisasjoner som er registrert i frivillighetsregisteret.
Ordningen er først og fremst rettet mot de i målgruppen som har større utfordringer med å delta i aktiviteter på lik linje med alle andre i samfunnet.
Helsedirektoratet opplyser på nettsidene sine at tilbudene som får støtte «som hovedregel skal komme i tillegg til de ordinære, lovpålagte oppgavene som utføres i regi av kommunene.»
Les også: Frivillige hender forebygger psykiske plager og har stor verdi for kommunene
For kommunale tjenester er samarbeid med frivillige organisasjoner en viktig ressurs, og å styrke frivilligheten er et verktøy i helsefremmende arbeid:
«Frivillig innsats er en stor ressurs i kraft av å mobilisere til felles innsats og skape et sosialt, inkluderende og støttende fellesskap. Deltakelse i frivillig aktivitet kan motvirke ensomhet ved at folk kan ta del i et mangfold av aktiviteter, og inngå i meningsfylte sosiale sammenhenger. Å styrke frivillig sektor bidrar dermed til å fremme psykisk helse og livskvalitet.»
Mestre hele livet, regjeringens strategi for god psykisk helse (2017-2022)
Søknadsfristen for ordningen er 1. februar.
Klikk her for å lese mer hos Helsedirektoratet, og se webinar med informasjon om tilskuddsprosessen.
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?