Aktivt friluftsliv har i flere år vært brukt som behandling innenfor psykisk helsearbeid. Er dette kun en gammel tradisjon eller et bevisst valg,spør Inger Espelund i en artikkel publisert i tidsskriftet Ergoterapeuten.
AKTUELT: Påvirker naturopplevelser vår psykiske helse? (Ill.foto: www.colourbox.com)
AKTUELT: Påvirker naturopplevelser vår psykiske helse? (Ill.foto: www.colourbox.com)
Artikkelen Hindrer friluftsliv aktivitetsdeprivasjon? belyser viktigheten av fritidsaktiviteter generelt og hva aktiviteten friluftsliv kan bidra med i forhold til mennesker som sliter med psykiske lidelser og aktivitetsdeprivasjon.
Gjennom en litteraturstudie og eksempler fra egen praksis, dokumenterer forfatteren betydningen av fritidsaktivitet for personer med psykiske lidelser. Deltakelse i fritidsaktiviteter kan forberede for senere arbeidsdeltakelse og redusere stress for de som er i arbeid.
Espelund jobber ved Nidaros DPS i Trondheim, gruppepoliklinikken. Hun er utdannet fotograf og ergoterapeut, har videreutdanning i psykisk helsearbeid og skapende aktivitet som ergoterapeutisk behandling. Artikkelen er skrevet i forbindelse med videreutdanning i aktivitetsvitenskap ved HiST.
Espelund, Inger (2007): Hindrer friluftsliv aktivitetsdeprivasjon? Ergoterapeuten nr.6, s22-29.
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?