Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 48 og 49

Siste nytt

Anne Kristine Bergem
Skeptisk til nytt Øyeblikkelig hjelp-ansvar i kommunene Nyhet. Flere er skeptiske til at kommunene fra nyttår skal kunne tilby øyeblikkelig hjelp-plasser til personer i psykisk krise.
NAV-direktør Sigrun Vågeng
Psykisk helse viktig NAV-utfordring Ny rapport. Mange unge med psykiske problemer, økt skolefrafall og lav andel med psykiske lidelser i jobb, er sentrale NAV-utfordringer fremover.
coaching1
Hjemløs, men ikke håpløs Housing First. VIKTIG PÅMINNELSE: Det å bli møtt med respekt og forståelse, er like viktig som all verdens teoretiske kunnskap.
Silje Endresen Reme
IPS virker – også i Norge! Nyhet. 10 prosent flere med alvorlige og moderate psykiske lidelser ut i jobb med IPS enn med tradisjonell oppfølging, viser ny evaluering.
lene sommerseth-hansen
Eneste psykolog, men ikke alene Psykologer i kommunene. Da Lene Sommerseth Hansen begynte å jobbe i Vågan i Lofoten, følte hun at hun kom til et slags koldtbord. -Alt var ferdig, sier hun.
Camilla Torp og Åse Skjølberg
-Vi stiller spørsmål som treffer folk som er innlagt -Et spørsmål som gir mange fine svar er hvordan ville din drømmedag på psykiatrisk døgnpost se ut, sier medforskere.
Trond Asmussen og Solrun Steffensen
Mener alle kommuner bør tilby Rask psykisk helsehjelp Debatt. Rask psykisk helsehjelp virker, og det er ingen ventetid. Har kommunene råd til ikke å bruke det, spør NAPHA-rådgivere i debattinnlegg.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase