Helsedirektoratet har lyst ut et tilskudd med søknadsfrist 1. mars, for kommuner som vil satse på pårørendearbeid. I tillegg til dette ligger det et tilskudd ute for frivillige organisasjoner som driver med bruker- og pårørendearbeid.
PÅRØRENDE: Det er for tiden utlyst to tilskudd fra Helsedirektoratet som spesielt retter seg mot pårørendearbeid. (Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com)
PÅRØRENDE: Det er for tiden utlyst to tilskudd fra Helsedirektoratet som spesielt retter seg mot pårørendearbeid. (Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com)
Helsedirektoratet administrerer en rekke tilskuddsordninger som kan være aktuelle for de som jobber med psykisk helse- og rusarbeid, være det seg kommuner, helseforetak eller frivillige organisasjoner.
Les også: Tilskuddsordninger og frister i 2022
Akkurat nå er det to tilskudd rettet mot pårørendearbeid som ligger ute:
Tilskudd for «helhetlig støtte til pårørende med krevende omsorgsoppgaver» ble utlyst denne uken og har søknadsfrist 1. mars. Alle kommuner kan søke på dette tilskuddet. I år er potten på ni millioner kroner.
Ordningen har som mål å utvikle kommunale modeller for pårørendearbeid, og er spesielt rettet mot de pårørende som har krevende omsorgsoppgaver for å forbedre deres situasjon og forebygge at de utvikler egne helseplager.
I år er retningslinjene fra regjeringens side at kommuner som kan dokumentere at de følger opp eldrereformen «Leve hele livet» skal prioriteres i flere tilskuddsordninger, inkludert denne.
Imidlertid er det lagt opp til to prioriteringsområder, og det andre er prosjekter som skal utvikle rutiner og system for kartlegging og oppfølging av barn og unge som pårørende til foreldre og søsken.
Tilskuddet retter seg mot bruker- og pårørendeorganisasjoner, og er ment å støtte en lang rekke tiltak i regi av forskjellige typer organisasjoner. Potten er på 124,8 millioner kroner, og søknadsfristen er 15. februar.
«Formålet med tilskuddsordningen er å styrke bruker- og pårørendeorganisasjonenes drift og informasjonsvirksomhet, slik at de kan fremme økt brukermedvirkning i utformingen av tilbud og tjenester til mennesker med psykiske lidelser, rusproblemer og voldsutfordringer, både på individ og systemnivå.»
Klikk her for å lese mer om dette tilskuddet og se et webinar i regi av Helsedirektoratet, der du får informasjon om søknadsprosessen.
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?