Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 39, 2022

Siste nytt

Folkehelsekampanje i Trøndelag
Snakk om selvmordstanker – det kan redde liv Nyhet. Det er navnet på den selvmordsforebyggende folkehelsekampanjen som går av stabelen i Midt-Norge i høst. Hovedbudskapet er: se, spør og lytt!
Mennesker rundt samme bord
NAPHA har tatt pulsen på brukermedvirkning i helsefellesskapene Nyhet. Brukerens stemme skal bli hørt i utviklingen av helse- og omsorgstjenestene. Så hvordan står det til?
camdeniapt
Å samle data er en del av hverdagen vår, sier IAPT-teamet i Islington, London Praksiseksempel. Klinikerne i IAPT, Englands versjon av Rask psykisk helsehjelp får jevnlig data fra analytikere. -Det gir trygghet og retning i arbeidet
Grete Vedlog
– De siloene vi putter mennesker ned i er uhensiktsmessige, vi må jobbe bedre på tvers Nyhet. – Vi har lenge sagt at folk ruser seg for mye for å få psykisk helsehjelp, og vi har organisert oss som om det er to forskjellige verdener.
Varsi og Larsen
Nye endringer i velferdslovene tydeliggjør ansvar og plikt om samhandling Nyhet. 1. august 2022 tredde det i kraft nye bestemmelser om samarbeid, samordning og barnekoordinator i 14 velferdstjenestelover.