Brukerorganisasjonene innen psykisk helse- og rus arrangerer fagdager sammen med kompetansemiljøene og Statsforvalterne i Nord-, Sør, Vest, - Øst- og Midt-Norge. – Målet er å dele kunnskap, samarbeide bedre og øke engasjementet for regionalt psykisk helse- og rusarbeid.
AKTUELT: – Et mål med fagdagene er å involvere deltakerne til dialog og erfaringsdeling gjennom innlegg, gruppearbeid og plenumsdiskusjoner. Gretha Evensen, faglig rådgiver i NAPHA, er med og planlegger samlingen i region nord. (Ill.foto: www.colourbox.com)
AKTUELT: – Et mål med fagdagene er å involvere deltakerne til dialog og erfaringsdeling gjennom innlegg, gruppearbeid og plenumsdiskusjoner. Gretha Evensen, faglig rådgiver i NAPHA, er med og planlegger samlingen i region nord. (Ill.foto: www.colourbox.com)
Det sier Gretha Evensen, faglig rådgiver i NAPHA. Evensen er med og organiserer fagdagen i Nord-Norge, som skal være i Tromsø 8. november.
Ett av temaene på fagdagen i nord er hva som fremmer godt samarbeid om brukermedvirkning. Rita Sørly, professor i sosialt arbeid ved UiT Norges Arktiske Universitet og ekstern fagansvarlig ved Senter for brukermedvirkning, Helsedirektoratet, skal ha et innlegg der dette blir belyst.
Marte Klevstad, fagutviklingssykepleier psykisk helse og rus i Vestvågøy kommune, skal snakke om hva som er kommunenes behov i dette.
– Vi skal også ha et gruppearbeid, der ideer til slutt presenteres i fellesskapet, sier Evensen.
I region nord er det er samlet inn penger hos Statsforvalteren og noe i kompetansemiljøene for å dekke brukerrepresentantenes utgifter.
I region øst skal fagdagen være i Hamar den 7. november. Målgruppene er bruker- og pårørendeorganisasjoner, Statsforvalter, kompetansemiljøene på psykisk helse- og rusfeltet, samt representanter fra Helsedirektoratet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.
– Påmeldingen er lukket, via organisasjonene som deltar, forteller Petter Dahle, regional koordinator i NAPHA for region Øst. Viktige tema på samlingen blir brukermedvirkning og sentersamarbeid med utgangspunkt i erfaringene fra samarbeidet knyttet til Ungdata og FACT-ung.
– Overordna mål er å involvere deltakerne til dialog og erfaringsdeling gjennom innlegg, gruppearbeid og plenumsdiskusjoner. Det er ønskelig med bred deltakelse for å sikre representasjon og engasjement om felles samfunnsoppdrag og sentrale satsningsområder, sier Dahle.
Fagsamlinga i region Midt- Norge blir 27.11 etter lunsj – og foregår digitalt. Tema er brukerinvolvering. Ressursgruppen for brukerinvolvering i Trøndelag vil ha en sentral plass i planlegging og gjennomføring.
I region vest skal fagdagen være i Stavanger, den 22. november. Fagdagen arrangeres som en regional konferanse for kunnskapsdeling, samarbeid og engasjement for det regionale psykisk helse- og rusarbeidet – med fokus på brukermedvirkning og traumer.
Målgruppen er bruker- og pårørendeorganisasjoner og ansatte i kommuner, NAV, spesialisthelsetjenesten og regionale kompetansesentre.
Region Sør planlegger en samling på nyåret, med kompetansesentre, organisasjoner, Statsforvalteren og så videre. De håper på å skape et flott arrangement, der de setter mål for videre arbeid i regionen, og kommer tilbake senere med program for dagen.
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?