Diagnonsense – ny og gripende dokumentarfilm om å være i diagnosesystemet

Diagnonsense – ny og gripende dokumentarfilm om å være i diagnosesystemet

Film / Publisert: 08. mars 2024.   Endret: 08. mars 2024

Ane-Martha Tamnes Hansgård har jobbet med filmen om egne opplevelser som pasient med psykiske plager i mange år. I dag ble filmen vist på filmfestivalen Kosmorama.

ane martha

AKTUELT: – Etter filmen var det stående applaus, og folk i salen kom bort til meg og fortalte lignende historier. Det er jo det som er litt fint da, vi tenker at vi er så alene om ting. Men så har alle opplevd livet, og livet er jo hardt. Og i perioder er livet mer hardt for noen enn for andre, sier filmskaper Ane-Martha Tamnes Hansgård. (FOTO: Privat.)

AKTUELT: – Etter filmen ...
Ane- Marthas takkeord på filmpremieren i Tromsø

Det er så mye jeg vil skrive og si, først takk til det utrolige teamet som har gått utover seg selv for å fullføre dette prosjektet og støtte visjonen min med filmen og legge til sine kunstneriske talenter og ideer. Til beslutningstakerne og tilskuddene jeg mottok, som skapte arbeidsmuligheter for meg og teamet, stor takk! Også takk til alle som gjennom årene har vært inn og ut av prosjektet og som også var med på å forme og forme reisen og resultatet.

Til mine medpasienter, de som er her og de som ikke er her lengre og til tidligere pasienter, dere inspirerer meg og denne filmen er for oss alle!

Diagnonsense er en personlig film som tar for seg en historie innenfor det psykiske helsevesenet. I denne filmen får du se meg vokse opp. Den inneholder kritikk av det psykiske helsesystemet, og den åpner for samtalen om psykisk helse, spesielt diagnostisering og medisinering. Folk er forskjellige. Og den samme tilnærmingen fungerer ikke for alle.

Det jeg har forstått gjennom alt dette er at vi mennesker er mer fleksible og flytende enn vi kanskje tror. Vi kan prøve ut ting, og vi kan forandre oss underveis. Det er det som er så vakkert. Det er det som gjør meg nysgjerrig, og det er det jeg ønsker å utforske. Og jeg har lært at vi alle trenger trygge rom. Vi trenger omsorg. Og vi trenger kjærlighet.

Mer om

psykisk.helsearbeid film god.hjelp.i.et.brukerperspektiv brukererfaringer spesialisthelsetjenesten

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen