Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 47

Siste nytt

ingridfølling2 (1021 x 735)
Doktorgradsintervjuene som førte en helt ny vei Da Ph-D-studenten Ingrid Følling intervjuet deltakere i frisklivssentraler, forventet hun at de hadde klare mål. I stedet hang de fast i tunge, tøffe historier.
psykisk helse koret
-Vær så snill og inviter oss! Psykisk helse-koret sang for 400 deltakere på folkehelsekonferansen i Oslo i dag. Nå ønsker koret å bidra til at korsang blir tilbud på frisklivssentraler og LMS-sentre.
golf grønn glede
Golf for den psykiske helsa Golfklubber over hele landet har aktivitetstilbud for mennesker som sliter med psykiske eller andre helseplager. Nå ønsker Golf- Grønn Glede mer samarbeid med frisklivssentralene.
Mille Falstad
-Lavterskeltilbud for unge vil redde mange liv En utekontakt som hjalp Mille Falstad og 24 andre ungdommer i nærmiljøet, ble tatt vekk. I stedet fikk Mille antidepressiva, la på seg 50 kilo og forsøkte å ta livet sitt.
Hanne Naug og Ingeborg Lishaugen
Fra terapirommet til handlingsrommet -Når vi vet at det er så mange faktorer som spiller inn for ungdom som trekker seg tilbake fra skole og andre arenaer, er det nesten litt slemt å møte problemet på et individuelt nivå, mener psykologer i Ressursteam for ungdom.
Kjersti Sandnes
-Barn har det sjelden bedre enn sine foreldre -Tydelig ansvarsfordeling og kunnskap om konkrete verktøy er nødvendig om kommunene skal klare å fange opp og hjelpe barn av foreldre som sliter psykisk eller med rus, mener psykolog Kjersti Sandnes.
Ketil Nordstrand
Rask psykisk helsehjelp også til yngre Helsedirektoratet åpner nå for at også 16-åringer kan få Rask psykisk helsehjelp. Nedre aldersgrense har til nå vært 18 år.
Nick Grey
-God hjelp som å lage god mat -Å gi god psykisk helsehjelp er som å lage mat. Du må være fleksibel i forhold til kokeboka, sier den engelske psykologen Nick Grey.
Kirkenes 4 justert 2
Fylkeslege med visjoner for Finnmark Eivind Merok har fått jobben som ny fylkeslege lengst i nord. Nå vil han gi psykisk helse- og rusfeltet nødvendig status og plass.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

lofoten
Med folkehelse på netthinna Det nytter å jobbe målrettet med folkehelsearbeid. Her er historien om FYSAK og frisklivsentralene i Nordland, fra 1994 til i dag.
Bærum benk2
C-Flex i Bærum utvikler praksis Bak organiseringen av C-Flex-teamet i Bærum lå en mors visjon om en lang «tjenestebenk». Hun ønsket at brukerne skulle slippe stolene hennes sønn hadde falt imellom. Evalueringen viser at ønsket i stor grad er imøtekommet.
Birgit Valla
Vil skape morgendagens tjeneste Følg Birgit Valla og Stange kommunes vei mot fremtidens lokale psykiske helsetjeneste - i Fremtidsbloggen.