Makalaus i Gol, en kafé for turister, bygdefolk og brukere

Makalaus i Gol, en kafé for turister, bygdefolk og brukere

Praksiseksempel / Publisert: 28. november 2023.   Endret: 18. januar 2024

Brukerne hjelper til med matlaging og lager gaveartikler som er til salgs i Kafé Makalaus. Bak disken står miljøarbeiderne Oddny og Marianne og forsikrer at alt går riktig for seg.

makalaus

AKTUELT:  – Jeg tenker at denne kafeen er en stigma-løs plass, sier Marianne Gran, miljøarbeider i psykisk helse- og rustjenesten i Gol kommune (t.v.) T.h.: Oddny Rustberggard. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA) 

AKTUELT:  – Jeg ten...
Aktuelt
  • Kafe Makalaus i Gol kommune er en annerledes måte å drive psykisk helsearbeid på. Her inkluderes brukerne i en daglig virksomhet, som kommer bygda og turistene i kommunen til gode.
Gol kommune
  • Antall innbyggere: 4817
  • Organisering av psykisk helse- og rustjenesten i Gol kommune: Områdeleder har klinisk fagansvarlig for voksne, klinisk fagansvarlig for barn og unge, og fagansvarlig for miljøarbeidertjeneste under seg. Tjenesten har også to ungdomsloser, som begge jobber i 60 prosent stilling interkommunalt, opp mot videregående skoler i regionen.

     

     

Kafé Makalaus i Gol kommune
  • Målgruppe er personer som har vedtak på tjenester i psykisk helse, uføre, personer på aktivitetsplikt, personer som trenger arbeid og språktrening, samt gjester.
  • Brukerbesøk i 2022: Ca. 1700.
  • Kafeen driftes av psykisk helse og rustjenesten i Gol Kommune.

Mer om

psykisk.helsearbeid god.hjelp.i.et.brukerperspektiv aktivitet.og.fritid rusproblem.og.psykisk.lidelse praksiseksempler gol buskerud nav

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen