Erfaringskonsulenter får ikke nok veiledning

Erfaringskonsulenter får ikke nok veiledning

Ny undersøkelse / Publisert: 19. mars 2021.   Endret: 11. april 2022

75 prosent av de som svarte på Erfaringskonsulentundersøkelsen 2020 sier at de ikke får veiledning av andre som kjenner rollen. Interesseorganisasjonen Erfaringssentrum peker på at mange erfaringskonsulenter står litt alene ute i kommunene, og rådgiver i NAPHA mener undersøkelsen bør følges opp.

veiledning

NY UNDERSØKELSE: I årets Erfaringskonsulentundersøkelse, gjennomført av Erfaringssentrum med bistand fra Fagforbundet, er det også lagt til spørsmål om hvordan arbeidsforholdene har vært under covid-19. (Illustrasjonsbilde: colourbox.com)

NY UNDERSØKELSE: I &ar...
Erfaringskonsulent

Hvem: Mennesker med erfaringer fra psykisk helseutfordringer og/eller rusproblem og har vært i behandling for dette - som hjelper andre.

I helsesystemet: Etablert mange nye stillinger i kommune og helseforetak for brukeransettelser med stillingsbenevnelsen erfaringskonsulent eller brukeransatt.

Kompetanse: De fleste er ansatt på grunn av sine reflekterte og bearbeided erfaringer og eventuell annen yrks- og/eller høgskole/universitetsutdanning.

Oppgaver: Mange jobber direkte i kontakt med brukere som miljøarbeidere i kommunen. Andre er ansatt for å undervise, delta i råd og utvalg og har samtaler med pasienter ved distriktspsykiatriske sentra og psykiatriske avdelinger. Noen er i forsknings- og utviklingsavdelinger ved helseforetakene.

(Kilde: erfaringssentrum.no)

Mer om

erfaringskompetanse brukerundersøkelser nyheter erfaringskonsulenter brukerkunnskap brukermedvirkning

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen