-Brukerne våre lager fuglekasser som smykker Oslo

-Brukerne våre lager fuglekasser som smykker Oslo

Boligsosialt arbeid / Publisert: 30. april 2019.   Endret: 30. april 2019

Bo-oppfølger Mathias Estensen, som jobber i Bydel St. Hanshaugen, seksjon Bolig først, fikk en genial ide en morgen han syklet til jobben.

mathias estensen

AKTUELT: -Det er stor stas å se sin egen kasse bli bebodd av en liten meisefamilie, og da vekkes ofte ansvarsfølelsen. Når brukerne ser at det flyr fugler inn og ut av kassene, får de lyst til å lage flere, sier Mathias Estensen, spesialkonsulent i Bolig først og prosjektleder for Oslokassa. (FOTO: Privat)

 

AKTUELT: -Det er stor stas &a...
Bydel St.Hanshaugen seksjon Bolig først
  • Tilbyr bolig og oppfølging for «vanskelig bosettbare» personer, med langvarige og alvorlige rus- og psykiske lidelser, og historikk med uforutsigbar/destruktiv adferd.
  • Det er 45 boliger. 25 av dem samlokaliserte og bemannete «hardbruksboliger» fordelt på tre adresser. I tillegg er det 20 spredte boliger i kommunal boligmasse.
  • 22 årsverk jobber i seksjonen
  • Målgruppen er personer som de andre bydelene eller Velferdsetaten ikke har klart å romme/bosette, og som heller ikke har nyttiggjort seg av utenbys private tilbud.

 

#Oslokassa

Å ha et meningsfylt innhold i hverdagen er viktig. Derfor har Flexbo, en kommunal tjeneste for beboere som av ulike grunner får bo-oppfølging, i bydel St. Hanshaugen, startet et fuglekasseprosjekt. I 2018 fikk de støtte til å produsere små hus for fugler og flaggermus, og nå er fuglekassene hengt opp rundt omkring i byen.

Flexbo fikk 100.000 kroner i 2018 fra Sparebankstiftelsen til materialer til produksjon av kasser for fugler og flaggermus.

KILDE: sparebankstiftelsen.no

Mer om

housing.first bolig boligstosialt.arbeid recovery empowerment folkehelse praksiseksempler

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen